beats by dre cheap

Rodrigo Ferrante Taddei

Taddei: "Nedostaje mi brat svaki dan"

Igrač Rome Rodrigo Taddei je otkrio koliko mu nedostaje njegov brat, koji je poginuo u tragičnoj saobraćajnoj nesreći prije 4 godine. Brazilac je jedan od najboljih krilnih igrača u Serie A i u odličnoj je formi nakon oporavka od dvomjesečne ozljede. Prošle nedjelje je postigao pobjedonosni gol protiv Udinesea na Olimpicu, a postigao je i oba gola svoje ekipe u pobjedi protiv Cagliaria od 2-0.

Prije četiri godine, dok je bio igrač Siene, Taddei je preživio tešku saobraćajnu nesreću nakon što je guma na automobilu u kojem je putovao pukla. Njegov mlađi brat Leonardo je poginuo, dok se Rodrigo borio za život u bolnici. Na kraju se izvukao, ali ga sjećanje na taj tragični događaj još proganja.

"Od tog momenta moj život više nije isti. Stvarno mi nedostaje brat i svaki dan mi je potreban." rekao je Taddei. Taddei je prešao u Romu na početku sezone 2005. i priznaje da je njegov život u Italiji daleko drugačiji od teških uvjeta njegovog odrastanja. "Potičem iz mjesta gdje je bilo veliko siromaštvo. Zbog ovog razloga mogu se prilagoditi bilo čemu, bilo kojem treningu. Za mene trening je kao utakmica, a utakmica kao rat - u sportskom smislu naravno."

---------------RIMSKA-----VUCICA--------------
http://forzaroma.blogger.ba
08/12/2007 15:56