01.12.2007.

Zico tipuje na Romu u Ligi prvaka

Trener Fenerbahcea i brazilska legenda Zico vjeruje da Roma ima velike šanse osvojiti Ligu prvaka ove godine. Giallorossi su zapečatili mjesto u posljednjih 16 ovog natjecanja sa impresivnom pobjedom od 4-1 protiv Dynamo Kieva.

"Roma je jedan od favorita za osvajanje Lige prvaka." rekao je Zico za Teleradiostereo. "Spalleti zna kako izvući najbolje iz svojih igrača. Protiv Dynama su bili sjajni i ova ekipa ima sve što je potrebno da dogura daleko."

Zico je također govorio o svom divljenju prema simbolu Rome Francesca Tottia. "Ja sam obožavatelj Tottia. Francesco je šampion i ima veliku hrabrost, kada uzmete u obzir njegov brz povratak nakon tako teške ozljede protiv Empolia prije Svjetskog prvenstva 2006." dodao je 54-godišnjak.

Zico je bez sumnje bio najbolji igrač svijeta tokom ranih 80-tih i bio je dio brilijantne ekipe Brazila na Svjetskom prvenstvu 1982., koja je uključivala i nogometne veličine kao što su Socrates, Eder, Junior i Falcao.

Bivša zvijezda Flamenga, koji je kasnije imao uspješan period u Udineseu, otkrio je kako je jednom bio blizu da zaigra za Romu. "Bio sam blizu da potpišem za Romu 1980. godine. Prisustvovao sam večeri u domu Dina Viole (tadašnjeg predsjednika Rome) i sve je bilo dogovoreno, ali tada je još uvijek na snazi bila zabrana o stranim igračima u Italiji i u Flamengu nisu bili skroz sigurni da me prodaju. Kasnije sam otišao u Udinese i to je bilo sjajno iskustvo." otkrio je Zico.

Kada je zabrana o stranim igračima bila ukinuta, Viola se odlučio za Falcaoa i "Il Divino" je bio jedna od ključnih karika u osvajanju Scudetta 1983. i postao legenda Giallorossa.

Image and video hosting by TinyPic


Reklame:target="_blank">Image and video hosting by TinyPicImage Hosted by ImageShack.us
NINA - NIX


Posjetite!PREMIER LIGA BIH


Image and video hosting by TinyPic


Image and video hosting by TinyPic
B A R C E L O N A LIVE NEWS


Image Hosted by ImageShack.us


Image and video hosting by TinyPic

Image Hosted by ImageShack.us


www.SlikoMat.comBROJAČ POSJETA
51788

Powered by Blogger.ba